2018-09-07 – Közlemény a 25-30 év életkorúak bevonásának lehetőségről, feltételeiről

Jelenleg 56 fő 25-30 év életkorú jelentkező rendelkezik kétoldalúan aláírt Támogatási Szerződéssel, 54 fő került képzésbe, így 14 fő 25-30 év életkorú jelentkező vonható képzésbe a 68 fős létszámig.

A 2018-08.31-i pályázati felhívás módosításával az alábbiakra nyílt meg a lehetőség.

Az MVA Konzorciumának nem szükséges a többi célcsoportszegmens bevonási létszámának növekedésére várni. A 25-30 év életkorú jelentkezők esetében automatikusan is tudunk programba és képzésbe vonni, de az automatizmus csak 4 hónapon túli időszakkal rendelkező 25-30 év életkorú regisztrált álláskeresőknél lehetséges.

A jelenleg tartaléklistán várakozó 25-30 év életkorú jelentkezőink, valamint a program honlapján ezidáig regisztrált 25-30 év közötti életkorú jelentkezők kiértesítése egyidejűleg, az esélyegyenlőséget biztosítva egyedileg is megtörténik.

A 14 fő 25-30 év közötti életkorúaknak rendelkezésre álló képzési helyekre a bevonás, a sorrend kialakulása az alábbiak szerint történik;

A sorrend a Támogatási Szerződés kétoldalú aláírásának időpontjával alakul ki. A honlap online adatbekérő űrlapjainak kitöltése (jelentkezési adatlap, ESZA adatszolgáltatás, képzési csoportba csatlakozás) nem irányadó. Kizárólag az MVA-ba postai úton, megfelelő példányban, és megfelelően aláírt, beérkezett Támogatási Szerződés és a 4 hónapos álláskeresési időszak papír alapú – dokumentummal történő igazolásának rendelkezésre állása számít. Ez utóbbi – a Kormányhivatal által kiadott Hatósági Igazolás –  történhet online módon is, e-mailben mellékelve – szkennelve, vagy a honlapon valamelyik induló képzési csoportba csatlakozást jelző űrlap dokumentum csatolójában.

Amennyiben a programban indított, időben utolsó csoportokba nem tudunk 4 hónapon túli álláskereső 25-30 év közötti életkorú fiatalokat bevonni – a többi célcsoportszegmens bevonási létszámainak arányában a 14 rendelkezésre álló képzési helyre, természetesen a bevonási arányokat tartva fokozatosan bevonjuk a 4 hónapon belüli (30 napja) álláskereső jelentkezőket.

Leave a Reply